Esteettiset hoidot

Helsinki

Botox

Botox -hoidolla (myös botuliinihoito) voidaan vähentää esimerkiksi kasvojen alueella näkyviä ikääntymisen merkkejä ja ryppyjä.

Botuliinitoksiini on bakteerien tuottama, luonnossa esiintyvä toksiini.

Botuliinitoksiinin vaikutus perustuu toksiinin ominaisuuksiin estää hermoimpulssien leviäminen lihakseen, jolloin lihaksen toimintaa hillitään. Käytännössä on havaittu, että BT vähentää merkittävästi myös pistosalueen hikirauhasten toimintaa.

Kosmeettisista syistä botuliinitoksiinia voidaan käyttää otsan alueella, kulmien välissä ja silmien ympärillä oleviin ryppyihin. Rentoutettaessa valikoivasti miimisiä kasvolihaksia, vastaavat rypyt silenevät, koska niitä aiheuttava liikkuvuus katoaa. Hikoilun hoitona hikirauhasten työ hoitoalueella (lähinnä kainalot) vähenee oleellisesti.

Botuliinitoksiinin vaikutus pienenee ja katoaa vähitellen. Potilaasta ja hoidon tarkoituksesta riippuen hoidetun alueen lihasten aktiivisuus tai hikirauhasten toiminta palautuu 4-6 kuukauden kuluttua osittain ja 8-12 kuukaudessa kokonaan. Joskus potilaat tarvitsevat toivotun tuloksen saavuttamiseksi uuden botuliinipistoksen hoidettavalle alueelle 2 viikon kuluttua.

Botox -hoito ja mahdolliset esteet

Botuliinihoito ei ole mahdollinen, jos kyseessä on raskaus tai imetys, hermostosairaudet, yleinen huono terveydentila tai tulehdus hoitoalueella. Tavallista suurempi allergisuus lääkkeille voi olla este ja asiasta on neuvoteltava erikseen lääkärin kanssa.

Mahdolliset riskit ja haittavaikutukset

Botuliinipistos (Botox -ruiske) aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin. Yleisimmin (3-10 % potilaista) esiintyvä haittavaikutus hoidettavalla alueella on turvotus ja/tai pienet mustelmat pistoskohdan ympärillä. Nämä haittavaikutukset häviävät muutamassa päivässä.

Yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa

Lääkkeillä voi yhdessä botuliinitoksiinin kanssa olla haitallisia sivuvaikutuksia. Yleisimpiä ovat antibiootit ja sydänlääkkeet, jotka voivat aiheuttaa botuliinitoksiinin kanssa haittavaikutuksia. Neuvottele tästä tarkemmin lääkärin kanssa ennen botuliinitoksiinihoitoa.

Botox -hoidon jälkeen

 • pysy 4-6 tuntia pystyasennossa, älä makaa;
 • älä hiero pistoskohtaa;
 • liikuta aktiivisesti miimisiä kasvolihaksia;
 • pyri välttämään alkoholia 2-3 päivän ajan, kuumaa saunaa 1-2 päivän ajan ja hierontaa 2 viikon ajan.

Odottamattomien haittavaikutusten tai muiden toimenpiteeseen liittyvien kysymysten ilmetessä pyydämme asiakasta ottamaan välittömästi yhteyttä klinikkaan.

Täyteainehoidot

Täyteainehoidolla eli injektiohoidolla voidaan kaunistaa ulkonäköä nopeasti ja vaivattomasti. Täyteainehoidossa käytetään hyaluronihaposta valmistettuja täyteaineita. Hyaluronihappo on turvallinen, biohajoava ja ihossa luonnostaan esiintyvä kosteuttava aine.  

Täyteainetta injektoidaan ihon alle ohuella neulalla. Toimenpide on lähes kivuton mutta tarvittaessa tehdään puudutus. Huulten täytön ja muotoilun yhteydessä puudutus tehdään aina.

Ennen täyteainehoidon tekemistä hoitaja käy kanssasi läpi toimenpiteen kulun sekä kartoittaa terveydentilaasi esitietolomakkeen avulla. Keskustelun aikana käydään läpi mahdolliset esteet ja reaktiot sekä riskit toimenpiteelle. Sen jälkeen allekirjoitetaan suostumuslomake ja otetaan asiakkaan suostumuksella ennen -kuvat. Hoidon jälkeet saat hoitajalta tarkat jälkihoito -ohjeet sekä suullisesti että kirjallisesti.

Mitä tulee huomioida ennen hoitoa:

2-3 päivää ennen hoitoa on hyvä välttää Omega -rasvahappojen, kipulääkkeiden sekä alkoholin käyttöä. Jos sinulla on ollut herpes, on esilääkitys aloitettava ennen toimenpidettä. 

Esteet hoidolle:

 • Raskaus ja imetys
 • Aktiivinen herpes
 • Ihosairaudet
 • Akuutti tai krooninen tulehdus hoitoalueella
 • Ihotyyppi, joka tulehtuu erittäin herkästi
 • Verenkiertohäiriö tai haavojen parantamiseen liittyvät systeemiset sairaustilat
 • Potilas on saanut aiemmin anafylaktisen reaktion
 • Hoitoalueella pysyvä täyteaine tai implantti
 • Juuri tehty laserhoito toimenpidealueella
 • Porfyria
 • Alle 18 vuoden ikä
 • Tietyt lääkitykset mm. veren hyytymisen vaikuttava pysyvä lääkitys
 • Flunssa, muu hengitystieinfektio ja kuume

Hoidon jälkeen

Noudata hoitajan antamia neuvoja. Toipuminen on yksilöllistä, mutta turvotus, arkuus ja mustelmat häviävät muutamassa päivässä. Auringonottoa, saunomista, äärimmäistä kylmyyttä ja kosmetiikan käyttöä olisi hyvä välttää 12 tuntia hoidon jälkeen. Vältä injektiokohtien koskettamista hoidon jälkeen 6 tuntia. Kotihoito-ohjeet saat mukaan aina kirjallisena. 

Täyteainehoidon sivuvaikutuksia ovat ohimenevä punoitus ja turvotus pistoskohdassa. Vakavat haittavaikutukset ja allergiset reaktiot ovat hyvin harvinaisia. Hoidon vaikutus kestää keskimäärin 6-9 kuukautta. Täydentävän käsittelyn voi tehdä kahden viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta.

PRP

MIKÄ ON PRP – PLASMAHOITO?

Plasmahoito eli vamppyyrihoito on innovatiivinen, terapeuttinen ja nuorentava injektointimenettely, jossa ihon alle ruiskutetaan potilaan omasta verestä tehtyä plasmaa. Tämä menetelmä on kehitetty Yhdysvalloissa vuonna 1975. Plasmassa on runsaasti verihiutaleita, vitamiineja, proteiineja ja kasvuhormonia, joten se aktivoi nopeasti ja tehokkaasti ihokudoksen luonnollista uudistamista. Vamppyyrihoito on yksi nykyajan suosituimpia ja tehokkaimpia hoitoja ihon vanhenemiseen ja hiustenlähtöön.

MITÄ ONGELMIA SE RATKAISEE?

 • ihon ikämuutokset
 • ikämuutosten ennaltaehkäisy
 • hiustenlähtö
 • ihon kuivuus ja kimmoisuuden puute
 • rypyt
 • ihopsoriasiksen alkumerkit

ENNEN HOITOA

Ennen hoitoa ei suositella otettavaksi verenohennuslääkkeitä, Omega -vitamiineja, aspiriinilääkkeitä sekä Primaspan -lääkettä. Nämä valmisteet aiheuttavat turvotusta ja mustelmia. Ota huomioon, että hoitoa ei voi toteuttaa, jos:

 • olet sairaana
 • olet raskaana tai imetät
 • sinulla on diabetes
 • sinulla on ihosairaus tai ihotulehdus
 • sinulla on veren hyytymishäiriö
 • sinulla on syöpä

MITÄ VÄLINEITÄ ME KÄYTETÄÄN?

PRP -hoidossa käytämme alkuperäisiä patentoituja Plasmolifting™ -putkia. Vain alkuperäiset ja patentoidut putket takaavat mahdollisimman puhtaan autologisen plasman, jolla on merkittävät terapeuttiset ominaisuudet ja joka parantaa merkittävästi hoidon tehokkuutta.

Plasmolifting ™ -putket sisältävät korkealaatuisen patentoidun geelin, jonka kautta verihiutaleet erotetaan muista veren komponenteista sentrifugoinnin aikana. Prosessissa muodostuu kerros, joka estää muiden aineiden sekoittumista plasmaan vaikka putki olisi vaakasuorassa.

MITEN PLASMAHOITO TOTEUTETAAN?

Potilaan verisuonesta otetaan verta, joka välittömästi asetetaan sentrifugiin punasolujen ja plasman erottamiseksi toisistaan. Noin 15-20 minuutin kuluttua, kun plasma on valmis käytettäväksi, iholle levitetään puudutusvoidetta ja plasma injektoidaan tarvittaviin ihoalueisiin. Tarvittavien toimenpiteiden määrä riippuu ihon kunnosta ja hoidon vaativuudesta. Keskimäärin suositellaan 3 hoitokertaa 3 viikon välein. Jatkossa vaikutuksen ylläpitämiseksi suositellaan käymään plasmahoidossa kerran 1-2 vuodessa.

HOIDON JÄLKEEN

Hoidon jälkeen suositellaan noudattamaan seuraavia rajoituksia mahdollisen infektiotartunnan ja vakavien iho-ongelmien välttämiseksi:

 • sauna, solarium ja uimahalli – 2 päivän tauko
 • kasvohieronta – 1 viikon tauko
 • muut kasvoihin kohdistuvat hoidot – 1 viikon tauko
 • meikki – 1 vuorokausi

PRP – PLASMAHOIDON HINNAT

Hoitoa voidaan toteuttaa viidellä eri alueella: kasvot ja kaula, dekoltee -alue, kädet ja kynnet, silmänympärysalue sekä hiuspohja. Yhdelle alueelle riittää yksi plasmaputki. Kerralla voidaan hoitaa max. 3 aluetta. 

Mesolangat
Mesolangat on valmistettu polydioksanoonista (PDO) ja ne otetaan käyttöön hyvin ohuen neulan avulla. Lankojen määrän pitää olla kerralla vähintään 10 kpl ja niitä voidaan käyttää 50 kpl asti riippuen asiakkaan yksilöllistä erityispiirteistä. Tarvittaessa toimenpide voidaan tehdä uudestaan. Lifting näkyy keskimäärin 20- 30 päivää toimenpiteen jälkeen. Hoitoalue puudutetaan hyvin tehokkaalla puudutusevoiteella (Emla) ennen varsinaisen hoidon aloittamista! Hoidon kesto >40 min. Sopii sekä naisille että miehille. Optimaalinen ikä: 25-75 vutta. Mesolankoja suositellaan noin 4-6 kk ennen väkäslankojen COG tai APTOS -lankojen laittamista.
Mesolangat auttavat kulmakarvojen ”nostamiseen”, poskien ja alaleuka-alueen kiinteyttämiseen sekä muihin ongelmiin, jotka provosoivat ihon tonuksen ja turgorin laskua vartalossa. 
COG eli väkäslangat ovat lankoja, joilla on pienet väkäset. Langat sulavat itsestään noin 9-12 kk kuluessa. Langat viedään syvään ihokerrokseen kanyylilla, jonka avulla iho tiivistyy ja kohenee. Reilumpiin kohotuksiin lankoja laitetaan 2-5 kpl/puoli. Väkäslanka jää ihon alle ja
kanyyli otetaan pois. Tulos on nähtävissä heti toimenpiteen jälkeen, joskin toimenpiteen vuoksi hoidettu alue on turvonnut muutaman päivän. Tuloksen kesto noin 6-12kk riippuu ihon tilanteesta, elämäntavasta, mahdollisesta sairaudesta sekä säännöllisesti käytettävistä lääkkeistä. Hoidon kesto on noin tunti. Sopii 35-75 vuoden ikäisille naisille ja miehille.
COG langat
COG eli väkäslangat ovat lankoja, joilla on pienet väkäset. Langat sulavat itsestään noin 9-12 kk kuluessa. Langat viedään syvään ihokerrokseen kanyylilla, minkä avulla iho tiivistyy ja kohenee. Reilumpiin kohotuksiin lankoja laitetaan 2-5 kpl/puoli. Väkäslanka jää ihon alle ja kanyyli otetaan pois.
Tulos on nähtävissä heti toimenpiteen jälkeen, joskin toimenpiteen vuoksi hoidettu alue on turvonnut muutaman päivän. Tuloksen kesto on noin 6-12 kk riippuen ihon tilanteesta, elämäntavasta, mahdollisesta sairaudesta ja säännöllisesti käytettävistä lääkkeistä. Hoidon kesto on noin tunti. Sopii 35-75 -vuotiaille naisille sekä miehille.
Mesomikroneulaus
Mikroneulaus stimuloi ihon luonnollista uusiutumista, kollageenin ja elastiinin muodostumista ja moninkertaistaa aktiiviaineiden imeytymista syvälle ihoon jopa 85%. 
 
Mesoterapia -hoito suoritetaan käyttämällä mikroneulauksen laitetta, jonka kärjessä on 12 steriiliä mikroneulaa, jotka sijaitsevat tietyllä etäisyydellä toisistaan. Mikroneulauksen laite asetetaan  määrättyyn syvyyteen 0,25 – 2,5 mm riippuen asiakkaan ihosta ja hoitoalueesta sekä asetetuista hoitotavoitteista. 
Hoidossa käytetään ihotyypille/ihon ongelmille sopivaa seerumia. 
 

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi suositellaan noin 3-6 käsittelyä, noin 3-5 viikon välein.

Kivun täydelliseksi poistamiseksi voidaan käyttää puudutusvoidetta (Emla).

Kevyt turvotus ja punoitus ovat normaaleja sivuvaikutuksia, jotka saattavat kestää noin 2-3 päivää. Hoidon lopuksi saat tarkat jälkihoito-ohjeet. 

Käyttökohteet:

Pinnalliset rypyt ja juonteet

Huultenympärysjuonteet

Kosteusköyhä iho

Ihon kiinteytys

Laajentuneet ihohuokoset

Pigmenttimuutokset

Arvet (myös aknearvet)

Hiustenlähtö

Veltostunut iho

Ihon rakenteen ja värin paraneminen

Aptos langat

Aptos
APTOS-käyttö mahdollistaa erinomaisia esteettisiä tuloksia ilman perinteisiä kirurgisia toimenpiteitä. Koska toimenpide on ei- kirurginen, tuloksena oleva ihon kiinteys ei jätä arpia eikä vaadi pitkää palautumisaikaa kuten leikkauksen jälkeen.
Imeytymättömät langat on valmistettu polypropyleenistä. Imeytyvät langat on valmistettu kaprolaktaamista. APTOS-yrityksen asiantuntijat lisäävät siihen polymaitohappoa, joka stimuloi kollageenin tuotantoa ja tekee ihosta kiinteämmän.
Alustavat tulokset näkyvät jo samana päivänä. Lopullinen tulos näkyy 2-3 viikon kuluttua toimenpiteen jälkeen ja pysyy keskimäärin 3-5 vuotta riippuen potilaan yksilöllisistä erityispiirteistä.
Palautumisjakso kiinteytyksen jälkeen on lyhyt ja jo muuttaman päivän kuluttua potilas saa palata päivittäisiin rutiineihinsa.

Toimenpiteen palautumisaika koostuu useista vaiheista:

1. Kolmen ensimmäisen vuorokauden aikana ei saa syödä kuumaa ruokaa, ei voi käydä saunassa eikä kuumassa suihkussa. Älä tue käsilläpäätäsi äläkä hiero aluetta, johon langat on laitettu. Älä avaasuutasi äkillisesti tai liian auki äläkä tee kovia puremisliikkeitä. Yritä nukkua vain selälläsi. Ensimmäisen vuorokauden aikana voit panna hoidetulle alueelle jäätä. Tarvittaessa ota kipulääkettä.
2. 2–4 viikon kuluttua kasvosi näyttävät jo tavanomaisilta. Elämäntyyliin liittyviä rajoituksia enää ei tarvita, mutta hoidettua aluetta on käsiteltävä hellävaraisesti. Suositeltavaa on käyttää paranemista edistävää kosmetiikkaa. Tämän vaiheen lopulla on hyvä tulla jälkitarkastukseen.
APTOS-tuotteet ovat ammattipiireissä tunnustettuja ja potilaiden keskuudessa menestyksekkäitä ainutlaatuisen muotonsa ja yhtä ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta. Langan koko pituudella olevat mikrolovet pitävät ne lujasti paikoillaan ja estävät niiden siirtymistä ja liikkumista pehmeissä kudoksissa.

Aiheet

— ihon ja ulkonäön ikääntymisen merkit
— ihon epätasainen pinnanmuodostus
— laskeneet kulmakarvat
— otsan, suun ja nenän alueen rypyt ja juonteet
— kasvonpiirteiden muodonmuutokset
— ihopoikkeamat eri puolilla kehoa
—intiimialueen ”säädöt”

Kontraindikaatiot

— pahanlaatuiset kasvaimet
— tartuntataudit
— krooniset sairaudet
— raskaus ja imetys
— taipumus kelloidiarpiin.

Biorevitalisaatio

Biorevitalisaatio

Biorevitalisaatio kosteuttaa, palauttaa ihon kimmoisuuden ja antaa sille terveen ulkonäön. Hoito annetaan pistoksina ohuella neulalla ihon alle. Biorevitalisaatiota käytetään kasvojen, kaulan, sekä dekolteen ihon virkistämiseen.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme 4 hoitokertaa neljän viikon välein. Ihon kosteustasapaino säilyy pääsääntöisesti noin 3 kuukautta.

Hoitoehdot:

Ihon kuivuus, rypyt, erilaisten toimenpiteiden ja kirurgiamenetelmien jälkeinen komplikaatiohoito,  auringon- ja UV-säteilyn vaikutukset, estehoito ja kuntoutus, rasvarauhasten toimintahäiriö, laajentuneet ihohuokoset, ihon väriongelmat.

Kontraindikaatiot:

krooniset ihosairaudet

krooninen munuaisvaajatoiminta

krooniset suonitaudit

3. raskauskolmannes

sappikivitauti, kuume

Lypolyysi

Jos sinulla on ylimääräistä rasvaa kasvoissa tai häiritsevää seluliitia kehon eri aluiella, lipolyysi auttaa sinua hajottaa/vähentää sitä.
Lipolyysi on injektiohoito, jossa rasvasoluja tuhotaan/poistetaan ihon läpi annosteltavilla lääkeaineilla. Hoidon teho perustuu deoksikoolihapon ja fosfatidyylikoliinin kykyyn hajottaa rasvasolujen kalvoja ja poistaa vapautettua rasvaa veren kierron kautta. Sillä liallista rasvakudosta vähentyy huomattavasti. Ongelma-alueet käsitellään usealla ohuen neulan injektioilla mm kaksoisleuka, ”allit”, vatsa, ”jenkkakahvat”, sisä- ja ulkoreidet ja pakarat.
Lääkärin konsultaatiossa käydään läpi henkilökohtaisesti ongelma-alueet sekä hoidon suunnitelma.
Suositeltu hoitoväli on 2-3 viikkoa mutta toki on yksilöllistä. Usein käsitellään useampi alue. Tehokkain tulos saadaan 3-5 kerran sarjahoidolla. Erinomaisia tuloksia saavutat muistamalla liikkua ja juomalla tarpeeksi vettä. Myös oikeanlainen ruokavalio vaikuttaa lopputulokseen.

Hoidon kontraindikaatiot:
– raskaus ja imetys
– veren hyytymishäiriöt
– verenohennuslääkkeen käyttö
– ihoinfektio käsiteltävällä alueella
– aktiivinen infektio-, syöpä- tai maksa-sairaus/vajaatoiminta.

Hoitomekanismi: deoksikoolihappo hajottaa rasvasolujen solukalvoja, jolloin rasvasoluista tullut vapaata rasvaa imeytyy verenkiertoon ja poistuu siitä maksan kautta.

Pian hoidon jälkeen on mahdollista alueen kevyettä turvotusta ja arkuutta.
Kudoksen fibroblasteja tuottavat lisää uutta kollageenia ja elastiinia. Sillä iho kiinteytyy.
Tarvittaessa lipolyysin jälkeen tuloksen saavutettua roikkuviin omgelma-alueisiin voidaan asettaa väkäslankkoja (Cog, Aptos) erillisen lääkärin konsultaation/ suunnitelman perusteella.

JAA RAKKAUTTA

Beauty Zoom

Subscribe

Työskentelemme ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan.

+358440161973

Yhteystiedot

14 + 5 =